Recordar contrasenya Nou usuari
Agenda

Presentació de llibre El Pallars Jussà un mar geològic de Joan Obiols

General
Dates: Dissabte, 14 de Juliol de 2018
Hora: 18:30
Lloc: Epicentre

Presentació a càrrec d'Arcadi Castilló, geògraf i la participació de l'autor.

El llibre que ara ens presenta és una nova manera d’entendre el Pallars Jussà. Ho fa com un recorregut per les tres grans àrees de la comarca: la gran Conca de Tremp, les valls del nord –la vall Fosca i la vall del Bosia- i la Terreta, a la banda ribagorçana. Ens descriu el paisatge natural i humà. Els homes i les dones del Pallars Jussà d’avui, i també del Pallars Jussà del passat que, d’alguna manera, han cisellat el Pallars Jussà d’ara.

Joan Obiols ha encetat un nou viatge, el “Viatge Universal pel Pirineu”, una col·lecció que constarà de 10 volums, dels quals cinc ja han estat editats. El darrer, el que fa cinc, acaba d’aparèixer i està dedicat al Pallars Jussà, amb el títol El Pallars Jussà, el gran mar geològic.

Del conjunt de deu volums que conformen la col·lecció ja han estat editats els cinc primers, que corresponen al Principat d’Andorra (volum 1), a l’Alta Cerdanya (volum 2), a la Baixa Cerdanya (volum 3), a l’Alt Ripollès, l’Alt Berguedà, l’Alt Solsonès i l’Alta Noguera (volum 4) i al Pallars Jussà (volum 5).