Recordar contrasenya Nou usuari
Agenda

IV CONCERT TEL·LÚRIC A LA COVA NEGRA DEL MONTSEC

General
Dates: Del 15/07/2017 al 15/07/2017
Hora: 19:00
Lloc:

Música al ventre de la Cova Negra, a la Catedral del Montsec, en un ambient de misteri, de bellesa i d’espiritualitat que ens evocarà els orígens primigenis i tel•lúrics de la nostra condició humana.

Es tracta d’un projecte que ja ve de lluny i que ha anat madurant des de les primeres converses mantingudes ara fa més de deu anys entre Mn Josep M Mauri, Vicari General del Bisbat d’Urgell i Xavier Baulies, director fundador de la Coral Polifònica de Tremp i de Camerata Sant Cugat i que finalment es va portar a terme per primera vegada el juliol de 2011, i posteriorment al 2013 i 2015.

El projecte no pretenia només l'organització d'un concert puntual sinó que tenia la voluntat de continuïtat i aquest proper mes de juliol tindrà lloc la quarta edició del concert Tel.lúric.

Es va fer en aquest sentit una prospecció acústica en col•laboració amb Pere Casulleras, professor de l’ESMUC i, després de provar diverses posicions es va comprovar ja l'any 2013 que les condicions per a fer música a la Cova Negra són excel•lents.

Per tal d’optimitzar la sonoritat, el cor canta sobre un suport pla de fusta. El vestuari completament blanc del cor i els llums led produeix un focus d’atenció visual compatible amb el gaudi de les parets de la cova.

És un programa pensat per a transportar l’audiència cap a una experiència musical única en aquest auditori natural d’acústica excel•lent que és la Cova Negra, amb cabuda per a més de 1000 persones, i que fa 3500 anys, en l’Edat del Bronze, havia estat santuari i necròpoli d’incineració i dipòsit d’urnes.

El concert sol durar dues hores i sol acollir a unes 400 persones.