Recordar contrasenya Nou usuari
Notícies

Coneguem una nova poeta pallaresa: la isonenca M. Àngels Fort, autora del llibre Cicatrius

Dimecres, 10 de Gener de 2018
General

Acaba de sortir a la llum el primer llibre de M. Àngels Fort, una enamorada de les paraules i de la poesia en particular, tal com ella es defineix. El llibre, el publica Garsineu.

Quan li preguntem pels seus poemes ens diu: “He anat escrivint cosetes al llarg dels anys, una bona part extraviades, poques publicables; totes petites píndoles de la meva particular teràpia espiritual...“

L'autora va néixer a Isona en una família provinent majoritàriament de Biscarri. És mestra i llicenciada en filologia. Ha treballat gairebé sempre a l'ensenyament primari i secundari a Barcelona i Bèlgica. Des que es va jubilar viu a cavall entre Catalunya i Brusel•les.

Malgrat tot això, els paisatges i la llum de La Conca sempre l’han acompanyada arreu i són part important del seu imaginari vital.

Ens confessa que, malgrat tot, un dels paisatges que més pau i bellesa li transmet és el que es contempla des de Comiols mirant cap al Pirineu. I això en qualsevol moment de l'any.


Vegem l’objectiu de Cicatrius, segons informació que trobareu a la coberta: "El llibre que teniu a les mans és el resultat de recollir un seguit de textos esparpillats en el temps i l'espai i evitar així que es perdin pel camí com ja ha succeït amb uns quants altres. Aquest rampell tardà de disciplina ordenadora no respon a cap ambició literària, sinó al fet de deixar quelcom de testimonial d'una vida, com si diguessim un record."

Vegem alguns poemes...
Twitter:

Cicatrius, de M. Àngels Fort. Novetat a #tarterdellibres #poesia #Isona #Pallars #llibres #Garsineu

Ens volen veure enterrats,
enterrats per les cunetes;
no saben que som llavors
de ginesta i de roselles;
no saben que florirem
cada any, a la primavera.

“Llavors”
2017


(...)
De tant en tant he d’omplir
els meus ulls dels teus paisatges,
gaudir de la teva llum, respirar la teva calma
i, en mig de ta solitud, sentir els pulmons enxamplar-se;
beure en les fonts del passat
per mirar el futur de cara.

Isona i Conca d’Allà,
la meva petita pàtria!

“Al meu país”
1988-89