Recordar contrasenya Nou usuari
Notícies

Les biblioteques dels Pallars i Alta Ribagorça presenten el blog "Tarter de llibres" a Esterri d'Àneu

Dimecres, 08 de Març de 2017
General

“Tarter de llibres” neix amb la voluntat de ser referent informatiu del patrimoni bibliogràfic de les tres comarques

 

En el marc de la 2a Setmana de la Lectura organitzada per la Biblioteca d’Esterri d’Àneu, aquest matí ha tingut lloc la presentació del nou projecte col•laboratiu entre les biblioteques públiques de les comarques dels Pallars i Alta Ribagorça per a la difusió de les novetats bibliogràfiques del territori.

 

El blog “Tarter de llibres: els fons locals de les biblioteques dels Pallars i Alta Ribagorça” http://tarterdellibres.wordpress.com recull publicacions sobre temàtica local de les tres comarques però també d’escriptors locals, il•lustradors, músics, entitats, associacions, administracions públiques etc vinculades al territori, així com les manifestacions i activitats relacionades amb el patrimoni bibliogràfic propi. La tipologia referenciada consisteix en llibres, publicacions periòdiques, música, cinema...

 

 

El projecte s’ha iniciat amb els recursos propis de les sis biblioteques participants: Biblioteca Municipal de Pont de Suert, Biblioteca Pública Maria Barbal de Tremp, Biblioteca Municipal de La Pobla de Segur, Biblioteca Pública de Sort, Biblioteca Pública d’Esterri d’Àneu i Bibliobús Pere Quart, però espera trobar aliances i suports en altres institucions amb objectius comuns pel que fa al patrimoni bibliogràfic i literari local.

 

La iniciativa encapçalada per la Biblioteca de Tremp sorgeix de la necessitat de compensar el buit de difusió de les publicacions d’aquestes comarques pirinenques, visualitzar la biblioteca pública com a font d’informació local i establir ponts de cooperació amb altres institucions i particulars.