Recordar contrasenya Nou usuari
Notícies

La Biblioteca de Tremp celebra el 10è aniversari

Dimarts, 03 d'Abril de 2018
General

Durant el mes d’abril tindran lloc diversos actes que conclouran amb un gran sopar literari.

Aquest mes d’abril fa 10 anys que la Biblioteca Pública Maria Barbal va obrir les seves portes a l’edifici de l’antic Casal Cultural de Tremp. Aquest equipament substituïa l’antiga biblioteca municipal que s’ubicava als baixos de l’avinguda d’Espanya, 12, tot multiplicant exponencialment tant l’espai com el material de préstec.

Aquesta biblioteca compta amb una sala principal, a la segona planta, on a més del principal material bibliogràfic es pot trobar el fons local, que recull llibres de diferents temàtiques d’autors vinculats estretament amb Tremp i la comarca del Pallars Jussà. Aquest és també l’espai dedicat a la zona d’estudi i disposa d’xx ordinadors amb connexió a internet. A la planta baixa, hi ha la zona infantil, així com un espai de lectura amb la premsa actualitzada i un altre espai per a exposicions de petit format.

Per tal de commemorar aquesta primera dècada d’existència, des de la mateixa biblioteca i amb el suport de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Tremp s’han organitzat diferents activitats adreçades a públics de totes les edats i condicions, com sempre, amb l’objectiu d’estimular la lectura i promoure la cultura d’una forma lúdica.

Concretament, s’han organitzat un taller de rap, escriptura i rima per al públic jove, que tindrà lloc el dia 4 d’abril; el dijous 5 d’abril l’autor pallarès Pep Coll presentarà el seu nou llibre Al mateix riu d’Heràclit; la tarda del 12 d’abril es dedicarà al públic infantil que cada vegada és més habitual trobar-lo a la biblioteca, serà amb una festa berenar a l’Espai Cultural La Lira, i el 27 d’abril s’oferirà una sessió de contes i cançons de falda.

El punt i final als actes commemoratius el posarà un sopar literari a l’Hotel Segle XX, que comptarà amb la participació de diversos escriptors i gent de les lletres vinculada al territori, es tracta d’un acte obert a tothom on es servirà un menú elaborat amb productes de la comarca i que amenitzaran els actors Eduard Muntada i Ferran Aixalà.