Recordar contrasenya Nou usuari
Agenda

WikiArS: contribució de les escoles d'art i disseny a Viquipèdia

General
Dates: Del 25/09/2017 al 13/10/2017
Hora:
Lloc:

WikiArS: contribució de les escoles d'art i disseny a Viquipèdia és una exposició que mostra les imatges creades per estudiants de les escoles d'art i disseny catalanes que participen a WikiArS, una iniciativa que té per objectiu que els estudiants facin activitats que els siguin útils per al seu aprenentatge alhora que aporten imatges o continguts a Wikipedia i altres projectes de cultura lliure. La mostra explica què és Wikimedia Commons (fons de fitxers multimèdia lliures) i en què consisteix aquesta iniciativa que involucra les escoles en els objectius de coneixement lliure.

L'exposició està dissenyada per a ser itinerant i perquè els seus pòsters es renovin per mostrar les novetats aportades cada curs. En la seva versió actual mostra el treball que van fer estudiants de l'Escola Superior de Disseny i Art Llotja (Barcelona), l'Escola d’Art Serra i Abella (L'Hospitalet de Llobregat) i l’EDRA, l'Escola d'Art i Disseny de Rubí, durant els cursos 2011-12 i 2013-14. Hi ha imatges de divulgació científica en l'àmbit de les ciències de la terra i de la zoologia; així com imatges de reconstrucció històrica, que han comptat amb assessorament d'experts en aquestes disciplines.

També hi ha retrats de personalitats del segle XX (de la cultura i la política) que il·lustren les seves biografies. La major part de les imatges s'incorporen a la Viquipèdia (en diverses llengües) però n'hi ha també que s'han fet per a Viquillibres (per a infants) i per al directori d'espècies vives i extingides Wikispecies.